Atėjo metas remontui?

Namų remontas ar naujo būsto įrengimas gali būti įdomi veikla, jei pavyksta suderinti savo norus ir galimybes. Štai keletas patarimų, kurie padės pradėti darbus.

Pirmiausia nuspręskite, kuriuos kambarius norite pakeisti ir ką juose norite pakeisti. Įvertinę savo planų mastą ir sudėtingumą, suprasite, ar galite juos įgyvendinti patys, ar reikalinga profesionalų pagalba. Jei, pavyzdžiui, norite atsinaujinti virtuvės plyteles, baldus ir įsigyti naujos įrangos, reikėtų pasiruošti nemažoms išlaidoms ir sudėtingesniems darbams. Viską apsvarstę galite sutelkti dėmesį į norimą rezultatą.

Jūsų skonį atitinkanti spalvų paletė

Pasinaudojant spalvomis galima ne tik sukurti darnų namų stilių – spalvos taip pat turi įtakos jūsų nuotaikai bei savijautai. Jos gali raminti arba atvirkščiai – suteikti energijos ir skatinti kūrybiškumą. Todėl verta pasidomėti patinkančių spalvų reikšme, kad atitinkamam kambariui pasirinktumėte tinkamiausią. Pavyzdžiui, miegamajam rekomenduojama rinktis šviesius žemės atspalvius, o valgomajam tinka ryškesnės spalvos.

Jei planuojate atnaujinti būstą minimaliai, pavyzdžiui, tiesiog perdažyti sienas patinkančiomis spalvomis, pagalvokite, kaip jos derės su turimais baldais ir kitomis interjero detalėmis. Jei planuojate daug didesnius pokyčius, semkitės įkvėpimo gamtoje, paieškokite pavyzdžių interneto platybėse ir duokite valią savo vaizduotei!

Daugiau augalų

Jei mėgstate augmeniją, turbūt jūsų nereikia įtikinėti, kad kambariniai augalai yra puikus būdas suteikti namams gyvybės. Augalai valo orą, taip pat padeda sukurti jaukią atmosferą. Jei nemėgstate dekoratyvinių elementų ir puošnių niekučių, vien įvairūs žali augalai ir gėlės suteiks aplinkai gyvybės, pridės spalvų ir padės sukurti gerai įrengtos erdvės jausmą.

Kokybiški baldai

Kokybiški, patogūs ir funkcionalūs baldai yra ilgalaikė investicija. Tokiais baldais užtikrinsite sau malonesnį ir patogesnį gyvenimą. Apgalvotai pasirinkti kokybiški baldai vertės nepraras daugelį metų – jų nesinorės greitai keisti, todėl ilgainiui sutaupysite pinigų. Jei nesate pasiruošę iš karto daug investuoti į baldus, pradėkite palaipsniui, pavyzdžiui, pirmiausia įsigykite patinkantį valgomojo stalą arba poilsio krėslą, ir laikui bėgant po truputį pakeiskite visus baldus.

Kūrybiški apšvietimo sprendimai

Apšvietimas gali žymiai pakeisti namų išvaizdą bei pojūčius juose. Apsvarstykite galimybę įsigyti kelis naujus šviestuvus, kuriais galima sukurti šiltą, jaukią atmosferą. Nuo šviestuvų dizaino gali priklausyti interjero stilius: ar rinksitės klasikinį, modernų ar neįprastą?

Dekoratyviniai elementai

Specialūs dekoratyviniai elementai, neturintys jokios funkcinės paskirties, yra paskutinė detalė, suteikianti erdvei jaukumo. Rinkitės daiktus, kurie atspindi jūsų stilių ir suteikia namams jūsų asmenybės bruožų. Tiesa, dekoratyvumas ne visada reiškia nepraktiškumą – dekoratyvinė detalė gali būti ir minkštas pledas su įdomiu geometriniu raštu, spalvingos pagalvėlės ar įdomūs veidrodžiai, kurie padarys kambarį vizualiai erdvesnį ir suteiks prabangos jausmą.

Jei galvojate apie didesnį namų remontą ar brangesnius pirkinius, bet nesate tikri, ar užteks turimų lėšų, pasitarkite su specialistais ir apsvarstykite galimybę pasinaudoti paskolos namų atnaujinimui sprendimu.

Naujuosius metus pradėkite atnaujintuose namuose!

Previous
Previous

Energiškai efektyvaus būsto finansavimas

Next
Next

Žiemos malonumai saugiai